Løb for et træ

Skridt der sætter klimapositive fodspor

Løb for et træ er en kampagne, hvor skolebørn i Danmark kan være med til at samle ind på Skolernes Motionsdag til køb og plantning af træer.

Børnene deltager aktivt, lærer om træers fantastiske egenskaber, skovens betydning og lokalsamfund i Syd- og Mellemamerika.

Træer er uden tvivl fantastiske – lad os hjælpes ad om at få plantet flere træer.

Hvordan kan din skole være med
Vores koncept er enkelt – for hver 15 kr, der indsamles, planter vi et træ. Træerne plantes i samarbejde med lokalsamfund i Guatemala og i det nordlige Argentina, hvor store dele af befolkningen lever i ekstrem fattigdom.

Løb for et træ giver skole og elever en mulighed for at deltage aktivt i en klimapositiv udvikling, hvor eleverne både støtter klimaet og børn, der lever udsat, samtidig med at de får rørt sig.

Rent praktisk løber eleverne runder/km og samler ind pr. runde de løber, forældrene har så mulighed for efterfølgende at donere et valgfrit “løbe beløb”. Det er vigtigt for os, at alle elever, der har lyst til at deltage, kan være med. Derfor er fokus på børn, bevægelse og klima, og klassen som helhed, og ikke på hvor meget den enkelte elev kan indsamle.

Ved at løbe lokalt – gør de en positiv indsats globalt. Vi oplever, at eleverne er motiverede for at løbe ekstra langt, når de løber for en god sag.

Vi kommer gerne ud på skolerne og fortæller om projektet før og efter løbet, så eleverne kan blive klogere på vores samarbejde med lokalsamfundene i Guatemala og Argentina

Læs mere om Løb for et træ og om hvordan din skole kan være med

Læs mere her om, hvorfor vi elsker træer

Din skole kan tilmelde sig ved at skrive til Silke@buildingcommunities.dk