Preaload Image

Skridt der sætter klimapositive fodspor

image

“Løb for et træ” er en kampagne, hvor skolebørn i Danmark samler ind på Skolernes Motionsdag til køb og plantning af træer i Guatemala.


Børnene deltager aktivt og lærer samtidig om træers fantastiske egenskaber, skovens betydning og lokalsamfund i Mellemamerika.

Træer er uden tvivl fantastiske – lad os hjælpes ad om at få plantet flere træer.

Hvordan kan din skole være med

Vores koncept er enkelt – for hver 5 kr, der indsamles, køber vi et træ af kooperativet “Vida y Esperanza” i Guatemala, som udplantes i et genskovningsprojekt. Træerne plantes i samarbejde med lokalsamfund i Guatemala, hvor store dele af befolkningen lever i ekstrem fattigdom.
“Løb for et træ” giver skole og elever en mulighed for at deltage aktivt i en klimapositiv udvikling, hvor eleverne både støtter klimaet og børn, der lever udsat, samtidig med, at de får rørt sig.
Rent praktisk løber eleverne runder/km og samler ind pr. runde de løber, forældrene har så mulighed for efterfølgende at donere et valgfrit beløb (på MobilePay eller en simpel kortbetaling). Det er vigtigt for os, at alle elever, som har lyst til at deltage, kan være med. Derfor er fokus på børn, bevægelse og klima, og klassen som helhed, og ikke på hvor meget den enkelte elev kan indsamle. Klassen får et diplom tegnet af Flemming Quist Møller, hvor det fremgår hvor mange træer, de sammen har løbet hjem.

Ved at løbe lokalt – gør de en positiv indsats globalt. Vi oplever, at eleverne er motiverede for at løbe ekstra langt, når de løber for en god sag.
Vi kommer gerne ud på skolerne og fortæller om projektet før og efter løbet, så eleverne kan blive klogere på vores samarbejde med lokalsamfundene i Guatemala.