“Løb for et træ” er en kampagne, hvor skolebørn i Danmark samler ind på Skolernes Motionsdag til køb og plantning af træer i Guatemala. Børnene deltager aktivt og lærer samtidig om træers fantastiske egenskaber, skovens betydning og lokalsamfund i Guatemala og Mellemamerika.

Hvad går Løb for et træ ud på?

Vores koncept er enkelt – for hver 5 kr, der indsamles, køber vi et træ af kooperativet “Vida y Esperanza” i Guatemala, som udplantes i et genskovningsprojekt. Træerne plantes i samarbejde med lokalsamfund i Guatemala, hvor store dele af befolkningen lever i ekstrem fattigdom.

Dig og din klasse løber runder/km og samler ind pr. runde I løber, jeres forældre eller andre sponsorer donerer det beløb, I har løbet hjem (på MobilePay eller betalingsløsning her på siden).

Det er vigtigt for os, at alle elever, som har lyst til at deltage, kan være med. Derfor er fokus på børn, bevægelse og klima, og klassen som helhed, og ikke på hvor meget den enkelte elev kan indsamle.

Klassen får et diplom tegnet af Flemming Quist Møller, hvor det fremgår hvor mange træer, I sammen har løbet hjem.

Hvorfor skal din klasse være med?

  • Du og dine klassekammerater giver den en ekstra skalle på Skolernes Motionsdag, fordi I ved at det gør en forskel
  • I bliver klogere på klimaforandringer og på hvordan I kan gøre en forskel
  • Jeres indsamlede penge går til et meget konkret formål
  • Det er ikke en konkurrence, men en holdindsats, hvor I løber sammen for et nobelt formål
  • I får et fint klassediplom, hvor der står hvor mange træer I har samlet ind til

Kontakt os for at få din klasse med:

Mail: silke@buildingcommunities.dk
Tlf: +45 26684615

Læs mere om hvorfor det er nødvendigt at plante træer i Guatemala og om hvordan det foregår.

Kort om Guatemala?
Guatemala ligger på kontinentet Amerika. Landet er placeret i Mellemamerika under Mexico, som hører til Nordamerika sammen med USA og Canada. Det er den smalle del, som forbinder Nord – og Sydamerika. Guatemala er ca dobbelt så stort som Danmark og har ca 14 millioner indbyggere. Landet er rigt på råstoffer, jorden er frugtbar og der produceres fx gummi, bananer og kaffe. Halvdelen af Guatemalas befolkning lever dog i fattigdom, da landets rigdomme er meget skævt fordelt.

Omkring 60% af landets befolkning er oprindelige folk (som vi i Danmark kender som Mayaindiansk befolkning), som beboede det sydlige Mexico, Guatemala og Honduras før den spanske kolonisering af kontinentet.