Plant træer med os

Building Communities samarbejder med lokalsamfund i Argentina og Guatemala om genskovningsprojekter og projekter, der har fokus på bæredygtigt jordbrug. Som medlem støtter du disse projekter.

GUATEMALA

Genskovning og landsbyhave
I regionen Sololá samarbejder vi med landsbyen, Chaquiya, om et genskovningsprojekt, der også inkluderer en skolehave/landsbyhave. Projektet har til formål at bidrage til at reducere tørke og erosion i området. 

Status:
– ca. 20.000 træer er udplantet i området (sept 2019) 
– Planlægning af landsbyhave er i gang

Projektets omkostninger indtil nu: 25.000 kr  
Omkostningerne dækker: Indkøb af 20.000 stiklinger af to typer af fyrretræer. Udgifter til transport, arbejdskraft ved udplantning etc afholdes af landsbyen.

Periode: 2018 – ?

Samarbejde med landbrugsskole i Alta Verapaz
Vi støtter en landbrugsskole (7.-9. klasse) i Alta Verapaz. Landbrugsskolen underviser i bæredygtigt landbrug. 

Indtil videre har vi hjulpet med at søge midler til en brønd til skolens have, så de har adgang til at vande udenfor regnsæsonen. Samt midler til et skolekøkken/værksted, hvor eleverne kan lave deres egen mad og fremstille naturprodukter fra skolehaven. Indtægterne fra salget af produkterne går til at understøtte driften af skolen.  

 Periode: 2018 – ?


ARGENTINA

I provinsen El Chaco Salteño, i det nordlige Argentina, samarbejder vi med 3 skoler og de omkringliggende landsbyer om anlæggelsen af skolehaver og genskovning. Det er den “glemte” provins i Argentina og  den oprindelige befolkning i området lever i ekstrem fattigdom. Projektet har til formål at understøtte processer, der kan sikre at områdets befolkning opnår en større grad af selvforsyning og at ekstrem fattigdom reduceres.   

Projektstatus: 
– Vi har afholdt den første workshop sammen med de tre landsbyer og planlagt et videre forløb
– Slut nov. 2019 afholdelse af anden workshop, der har fokus på affaldssortering, kompost og 40 træer i plantes i skolehaven  

Periode: 2019 –