Vores skolehaver

Building Communities støtter skolehaver, der har fokus på bæredygtigt jordbrug, i Argentina og Guatemala. Som medlem støtter du disse projekter.

GUATEMALA

Genskovning
I regionen Sololá samarbejder vi med landsbyen Chaquiya om anlæggelsen af en skolehave. Ideen om en skolehave blev til under udpplantningen af 20.000 træeri området, som landsbyen hjalp til med. 

Status:

  • Planlægning af skolehave er i gang

Periode: 2018 – ?

Samarbejde med landbrugsskole

Vi støtter en landbrugsskole (7.-9. klasse) i Alta Verapaz. Landbrugsskolen underviser i bæredygtigt landbrug. 

Indtil videre har vi hjulpet med at søge midler til en brønd til skolens have, så de har adgang til at vande udenfor regnsæsonen. Samt midler til et skolekøkken/værksted, hvor eleverne kan lave deres egen mad og fremstille naturprodukter fra skolehaven. Indtægterne fra salget af produkterne går til at understøtte driften af skolen.  

 Periode: 2018 – ?

 

ARGENTINA

I det nordlige Argentina samarbejder vi med 3 skoler og de omkringliggende landsbyer om anlæggelsen af skolehaver og genskovning. Det er et område, der er præget af tørke og ekstrem fattigdom blandt den oprindelige indianske befolkning, der lever i regionen.  

Projektstatus: 

  • 9. okt 2019 – 16. okt 2019:Undersøgelse af forhold, organisering og samarbejdsrelationer.  Første praktiske workshop på Mosconiskolen. 

Periode: 2019 –