Afsluttede projekter

Building Communities er involveret i en række projekter. Nogle projekter finansieres af Building Communities, mens vores rolle i andre projekter er at bistå med idébeskrivelse, projektledelse og koordinering af samarbejde.

Oversigt over projekter, vi har været involveret i:

Fadderskabsprogrammet: Building Communities har siden 2002 været med i Fadderskabsprogrammet, hvor over 400 børn har deltaget og fået en uddannelse. Pt deltager 56 børn på lokale skoler i Quetzaltenango.

Bæredygtigt skoleprojekt sætter fokus på skolehaver og ernæring i Caserio Nueva Esperanza. Projektet blev udarbejdet i samarbejde med den danske virksomhed eGro. En landsbyboer stillede 750 kvm land til rådighed, hvorefter pilotprojektet blev opstartet i 2015. Skolehaverne er ideelle at bruge til at eksperimentere, da udbyttet fra landsbyboernes egne jordlodder er livsnødvendige. Jorden er i mange tilfælde udpint og landsbyboerne ønskede viden om bæredygtig dyrkning af jorden. I løbet af projektet implementerede man forskellige teknikker (fx terrasse opdeling, brug af aromatiske planter, naturlige midler til bekæmpelse af insekter såsom chili) i samarbejde med en Guatemalansk agronom Saqueo Sicajau. Vores rolle i projektet blev afviklet i 2017 og skolehaverne er i dag organiseret lokalt.  Læs mere om bæredygtig skole og skolehaver. Ud af dette projekt opstod ideen til medicinal haver, som er et initiativ under udarbejdelse.

Uddannelsescentret i Quetzaltenango (også kaldet Xela) skaber muligheden for at få en håndværksmæssig certificering for børn fra familier med få ressourcer, hvis det ikke er ønsket at starte på universitetet. Der er mulighed for certificering som elektriker, snedker og skrædder. Centret blev opstartet i 2014.

Låne-spare gruppe, der har til formål at hjælpe familier, der ikke kan få godkendt et normalt banklån og familier, der er kommet i klemme. Gruppen hjælper også med opstart af eller videreudvikling af virksomheder. Dette tiltag kaldes også for Mikrokredit og er lokaliseret i San José Chiaqué. I landsbyen San José Chiaqué spiller kvinderne en vigtig rolle i organiseringen af landsbyen og ikke mindst i familiens økonomi. Der har meget gåpåmod og ideer til, hvordan levevilkårene kan forbedres. Nogle af ideerne som blev taget op under vores besøg i juni 2014 var opdræt og salg af grise, hønseprojekt med salg af æg. Med etableringen af andelskassen COOPEILE er der mulighed for at danne grupper af kvinder, der kan optage mindre lån til opstart af sådanne projekter.

Skoler: Building Communities har været med til at bygge to skoler en i  San José Chiaque og en i Caserio Nueva Esperanza i samarbejde med PEILE.
[/row]

Se videoer om en række af projekterne i Guatemala:

Vil du være med?

Du er altid meget velkommen til at ringe til koordinator Silke Mechlenburg på telefon 26684615 for at høre nærmere.