Mikrokredit i San José Chiaqué

Engagement og idéer
Under Building Communities og PEILEs besøg i juni 2014 snakkede vi blandt andet Angela Yolanda Gramago, Amaria Janeth Artínez Pérez, Emérida Reyes, América Gómez Reyes og Amida Dominga López (på billedet herunder fra venstre mod højre), der alle er involveret i skolebestyrelsesarbejdet. De foreslog blandt andet at opstarte et projekt med hønsehold eller med svineproduktion.

kvinder_sanjose

Mikrokredit til opstart af projekter
Gennem andelskassen COOPEILE og deres mikrolån i landområderne kan der ydes opstartskapital. Når man optager et lån gennem COOPEILE er ens projekt forud blevet gennemgået for at sikre at det er rentabelt på sigt. Behovet for undervisning i dette tilfælde i fx bæredygtigt hønsehold er ligeledes blevet vurderet. Når man optager et lån, indgår man ligeledes i et opsparingsprogram, således at fremtidige investeringer helt eller delvist kan finansieres gennem opsparing fremfor lån.

Samarbejdspartnere
COOPEILE står for kontakten til grupperne, gennemgang og monitorering af lånene, mens udannelsescentret (Centro de formacion Quetzaltenango) står for undervisning.

Status
COOPEILE er igang med at etablere deres mikrokreditprogram. Dernæst skal der afholdes et informationsmøde i San José, hvor de interesserede kvinder organiserer sig i grupper og definerer deres projekt.